Звільнений вчений Козловський розповів, яких тортур натерпівся від бойовиків

Науковець Ігор Козловський, якого у грудні звільнили з полону бойовиків, розповів, як його били і катували у тюрмі терористів

Про це Козловський заявив в ефірі каналу "112 Україна".

Він пояснив, що окупанти стверджували, що у нього в домі нібито знайшли дві гранати. Терористи хотіли, щоб Козловський зізнався у цьому, через що били його.  

"Це в основному (було) побиття, били якимось предметом, я не бачив чим, у мене був мішок на голові. Це тривало кілька годин. Крутили "російську рулетку", приставляли до скроні пістолет, спускали курок. Вони весь час вимагали, щоб я визнав, що це мої боєприпаси", - наголосив Козловський.

За його словами, під час цих тортур він практично втрачав свідомість, а бойовики у цей час кричали, що прийшов "руській мір".

Козловський розповів, що у день, коли його взяли у полон, він був вдома з сином-інвалідом. Близько двох годин дня науковець вийшов з будинку, щоб заплатити за ЖКП та винести сміття. 

"Там стояла машина МДБ. Вони підійшли, попросили документи, сказали, що "вас запрошують на бесіду буквально 20 хвилин". Ці "20 хвилин" розтягнулися майже на два роки. Я довго не знав, в якому стані син, мені не говорили про нього, швидше за все, спеціально, додатковий психологічний тиск", - підсумував Козловський.