Звинувачений у сепаратизмі екс-мер Торецька зараз на волі, прокуратура проситиме його арешту

Прокуратура проситиме арешту екс-мера Торецька Донецької області Володимира Слєпцова, який під час обміну полоненими сховався в автобусі журналістів і відмовився повертатися до бойовиків "ДНР"

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, передає "112 Україна".

"Оскільки він був у мене в офісі після 27 грудня, я точно знаю, що він станом на сьогодні перебуває на волі. Прокуратурою подано клопотання щодо зміни запобіжного заходу на час судового розгляду на тримання під вартою, але адвокат доводитиме необхідність перебування його на волі. Це питання, яке розглядатиметься судом і саме суд буде ухвалювати рішення", - сказала Лутковська.

Слєпцову закидають злочини за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, Слєпцов пов'язаний із організацією та проведенням на території Торецька (екс-Дзержинська) незаконного "референдуму" для терористичної організації "ДНР".

Торецька міськрада висловила Слєпцову недовіру. До 27 грудня він перебував у СІЗО.

Слєпцова мали віддати бойовикам у обмін на українських заручників, але в останній момент він передумав іти на обмін і сховався в автобусі журналістів. Коли обмін завершився Слєпцов, поїхав разом із журналістами.