Лікар-онколог зробив смертельну ін'єкцію зятю, який сварився з його донькою. Його вже засудили

Комінтернівський райсуд Харкова визнав винним 60-річного лікаря-онколога в умисному вбивстві свого зятя і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Слідство встановило, що у лютому 2015 року у вечірній час лікар прийшов до квартири, де проживала його донька разом з дитиною та  чоловіком. Вдома нікого не було. Тесть відкрив двері своїми ключами та зайшов до приміщення. Там він переодягнувся у старий непримітний одяг та пішов чекати на приїзд зятя біля гаражу.

На той час подружжя конфліктувало і збиралося розлучатися. Між зятем та батьком дружини відносини теж значно погіршилися.

 Коли зять  вийшов з машини, лікар вколов йому у праве стегно голку зі шприцом та ввів медичний препарат. Чоловіку стало зле. За кілька хвилин до своєї смерті він встиг зателефонувати братові та повідомити, що тесть зробив йому ін’єкцію в ногу.

Відповідно до висновків експертів причиною смерті 40-річного чоловіка стала сердечно-легенева недостатність. Це могло статися внаслідок дії міорелаксантів. Зокрема, одного з лікарських засобів, який вводять пацієнтам при переведенні їх на штучне дихання. Якщо після введення препарату не підключити апарат штучного дихання, людина помирає.
 
Засуджений був практикуючим лікарем-онкологом, мав доступ до подібних лікарських засобів та заздалегідь готувався до вбивства. Після скоєння злочину він намагався знищити сліди злочину, а вбивство видати за природну смерть чоловіка.

Переконавшись, що зять не подає ознак життя, він перетягнув тіло у безлюдне погано освітлюване місце, щоб його не відразу помітили перехожі.
 
Обвинувачуваний свою вину не визнав.