Львівський соліст балету відкидає звинувачення у фінансуванні "ДНР" та проситиме СБУ його перевірити

Соліст Львівського театру опери та балету ім. Крушельницької Микола Санжаревський, якого звинуватили у підтримці й фінансуванні терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", заперечив свою причетність до сепаратистів

Про це повідомляє Zaxid.net.

Він заявив, що звернеться до СБУ з проханням перевірити інформацію, яку про нього поширюють у ЗМІ та соцмережах.

"Річ в тому, що доступ до сторінки у ВК був втрачений ще у 2014, спроби відновлення паролю нічого не дали. Десь у 2015 або 2016 СБУ вже проводила перевірку щодо подібних звинувачень і моєї причетності до протиправних дій не виявили. Але, судячи з повторного резонансного звинувачення, я вимушений буду запросити нову перевірку, оскільки такі звинувачення можуть знищити все, що я і моя команда створили, та назавжди сплюндрувати моє ім'я", - прокоментував Санжаревський.

На офіційному сайті Львівської опери 10 січня з'явилось повідомлення про те, що керівництво театру вже звернулося до СБУ через цю ситуацію.

"З метою перевірки наведених у ЗМІ фактів дирекція театру звернулася з офіційним запитом до управління СБУ у Львівській області. З даного факту проводиться також внутрішнє розслідування", - йдеться у повідомленні на сайті театру.

Речник УСБУ у Львівській області Олег Александров підтвердив, що у 2015 році стосовно Санжаревського проводили перевірку і винесли йому офіційне застереження від подібних дій.

"Тоді не було достатніх доказів та складу злочину, аби порушувати проти Санжаревського кримінальне провадження через сепаратизм чи державну зраду, але були певні підстави надати йому офіційне застереження від подібних дій. Щодо скандалу, який розгорівся, діяльність Санжаревського обов’язково перевіримо", - повідомив Александров.