У полку "Азов" знайшли фото з гранатометами США. Але їх вже видалили

Прес-служба батальйону "Азов" видалила зі свого сайту раніше доступні матеріали про пристрілку бійцями цього підрозділу в липні 2017 року американських гранатометів PSRL-1

На зникнення інформації із сайту звернув увагу провідний дослідник проекту BellingCat з питань Східної Європи та Євразії Арік Толер, передає "Голос Америки".

"З http://Azov.press цього ранку видалено матеріал, який показував бійців з опізнавальними знаками "Азова", які використовували PSRL-1. Можливо, навіть з високою ймовірністю, що ці гранатомети зараз зберігаються в арсеналі, але влітку "Азов" їх мав", - пише Толер.

Раніше Digital Forensic Research Lab оприлюднила докази того, що полк "Азов", принаймні протягом деякого часу, мав у своєму розпорядженні гранатомети американського виробництва PSRL-1.

Провідним доказом при цьому виступили повідомлення на сайті самого полку "Азов" та сайті його прес-служби. Одне з повідомлень заявляло, що у липні бійці "Азова" пройшли ознайомлення із гранатометами PSRL-1, які найближчим часом надійдуть на озброєння полку. Інше - поінформувало , що гранатомети пройшли пристрілку в полку "Азов".

Толер закликав Нацгвардію самостійно розібратись із інформацією, яку раніше оприлюднював полк "Азов".

"Можливо два офіційні сайти "Азова" (інформацію про PSRL оприлюднював сайт власне полку та окремий сайт його прес-служби - прим. ГА ) брехали про отримання гранатометів, або брехали про те, що використовували їх у навчаннях. Якщо це так, то Нацгвардії не варто злитись на нас за те, що ми повірили словам одного із підрозділів Нацгвардії", - написав Толер.

У Національній гвардії України, перед зазначеною вище публікацією, заперечували наявність у полку "Азов" гранатометів PSRL. Але BellingCat ніколи не натякали на наявність у полку "Азов" ПТРК "Джавелін".