У Запоріжжі Нацгвардія посилила охорону церков

У Запоріжжі бійці військової частини 3029 Національної гвардії України разом з поліцейськими перейшли на посилений режим охорони церковних об'єктів

Про це повідомила у Facebook прес-служба військової частини НГУ.

Посилений режим охорони церковних об'єктів введено через заворушення після відмови священика УПЦ-МП відспівати хлопчика, якого хрестили в УПЦ КП.

Нацгвардійці також взяли під посилену охорону "Запорізьку січ" разом з козацьким храмом Пресвятої Борогодиці (УПЦ КП). Правоохоронці хочуть попередити можливі підпали важливих історичних пам'яток.

Нагадаємо, у Запоріжжі священник Московського патріархату відмовився відспівувати померлу 2-річну дитину, через те, що вона була охрещена священником Київського патріархату.

Як наслідок, за закликом блогера Юрія Гудименка багатьма містах України прокотилась акція #принесиляльку, під час якої її учасники приносили попід церкви УПЦ МП (у т.ч. до Києво-Печерської Лаври) дитячі іграшки.

У Запоріжжі охорона однієї з церков МП побила учасників цього флеш-мобу.

Представників Запорізької єпархії УПЦ-МП підозрюють в умисних діях, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті.