Трамп не захотів їхати в Лондон відкривати нове посольство. Каже, старе було кращим

Президент США Дональд Трамп скасував свою поїздку до Великої Британії, під час якої він мав відкрити в Лондоні нову будівлю посольства США вартістю в $1,2 млрд

Про це Трамп повідомив у своєму Twitter.

"Причина, з якої я скасував поїздку до Лондону, полягає в тому, що я не є великим фанатом адміністрації Обами, яка продала за безцінь найкраще посольство в Лондоні з найкращим розташуванням лише для того, щоб побудувати нове на околиці за $1,2 млрд. Погана угода. Хочете, щоб я перерізав стрічку? Ні!", - написав Трамп.\

Як зазначає ВВС, переїзд посольства погодили ще в жовтні 2008 року, коли президентом був республіканець Джордж Буш. Проте Трамп звинуватив у продажу приміщення за безцінь саме адміністрацію президента Барака Обами.

Стара будівля дипмісії знаходиться на площі Гровнор-сквер, в одному з найпрестижніших центральних районів Лондона - Мейфейр. Однак місцеві жителі почали висловлювати невдоволення через посилення заходів безпеки біля будівлі після подій 11 вересня 2001 року.

Нова будівля посольства з парковою зоною навколо нього розташована на південному березі Темзи в районі Уондсуор. Її спроектувала американська архітектурна фірма KieranTimberlake з Філадельфії.

На зведення комплексу планували виділити близько $1 млрд. Це посольство мало стати найдорожчою з усіх американських дипмісій. Дизайн будівлі нагадує скляний куб, біля якого розташований напівкруглий ставок і великі зелені насадження.

Замість президента участь у церемонії відкриття нової будівлі посольства може взяти держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Скасування візиту відбулося на тлі політичних розбіжностей між США та Великою Британією, зокрема щодо ініційованого Трампом визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Раніше в Британії петиція про відкликання офіційного запрошення Трампа зібрала понад 1,8 млн підписів. Це питання також обговорювали в парламенті Сполученого Королевства.