З початку року на Донбасі загинуло 7 українських військових, - ЗМІ

За перші 11 днів 2018 року загинуло 7 українських військових

У перший день 2018 року на Луганщині, біля населеного пункту Новотошківське, помер один військовослужбовець. Він підірвався на вибуховому пристрої, унаслідок чого отримав численні поранення, що виявилися несумісними з життям, передає Новинарня.

4 січня Кодимська районна державна адміністрація (Одеська область) повідомила про смерть свого земляка Олександра Чегурка. Він загинув напередодні, 3 січня, у зоні АТО, захищаючи Україну. Чегурко працював розвідником у 28-ій окремій механізованій бригаді ЗСУ, повідомляє "РБК-Україна".

"Прямий" повідомляє про смерть третього військового, що загинув у зоні АТО 7 січня. Його звали Василь Гринь, він був уродженцем Закарпатської області. За інформацією штабу АТО, його смерть не вважається бойовою втратою. Консультант з питань захисту учасників АТО в Берегівській міськраді Ярослава Федур заявила, що боєць АТО загинув від кульового поранення. 

10 січня на Донбасі загинуло аж 3 осіб, передає Новинарня. Двоє з них загинуло внаслідок підриву бронемашини на міні. Першого звали Геннадій Вегера з позивним "Зелений", уродженець Хмельниччини. За останні 4 роки він воював у районах Горлівки, Краматорська та Донецького аеропорту. У Вегери залишилась дружина і три доньки.

Від підриву бронемашини також помер Віктор Сухін, якого прийняли на військову службу у листопаді 2017 року. У зоні АТО він провів трохи більш місяця. Сухін служив на посаді водія мотопіхотного відділення військової частини А4395. У нього залишилась дружина та 9-річна донька.

Третім загиблим 10 січня був Анатолій Анадимб, що помер у результаті гранатоментого обстрілу опорного пункту поблизу селища Новолуганське ("Світлодарська дуга"). Під час обстрілу йому у шию влучив осколок, боєць помер дорогою до шпиталю від значної кровотечі. Сам Анадимб родом був з Чернівецької області, служив розвідником 54-ї окремої механізованої бригади. У 2016-му прийшов на контракт у батальйон “Донбас Україна”. У нього залишилися дружина і двоє синів.

11 січня під час проведення розмінування ділянки місцевості на Донецькому напрямку внаслідок підриву на міні загинув ще один військовий, передає Укрінформ. Його ім'я поки невідоме.