Російські окупанти вперше з початку святкового перемир'я застосували артилерію, - штаб АТО

Російсько-терористичні війська продовжують грубо порушувати домовленості про припинення вогню на час новорічних і різдвяних свят і обстрілюють із забороненого Мінськими угодами озброєння укріплення Збройних сил України

У суботу, 13 січня 2018 року, окупанти вперше за час перемир'я застосували артилерію, повідомили в прес-центрі штабу АТО.

"На Луганському напрямку під обстрілом противника опинилися наші позиції поблизу Новолуганського, де, крім стрілецької зброї, бойовики вели вогонь із 82-мм мінометів", - йдеться у вечірньому інформаційному зведенні.

На Донецькому напрямку від початку доби було гарячіше. На Приазов’ї майже годину тривав ворожий обстріл із гранатометів, 120-мм мінометів та артилерійських систем калібру 122 мм по укріпленнях сил АТО на підступах до Водяного.

"Тут загарбники випустили понад два десятки боєприпасів. У цьому ж районі, довкола Павлополя, незаконні збройні формування вели вогонь із важких мінометів", - наголошують українські військові.

Окрім того, росіяни та найманці обстрілювали позиції Збройних Сил та добровольців зі 120-мм мінометів і гранатометів неподалік шахти "Бутівка", а зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів - неподалік Кам’янки. Також із гранатометів різних видів і стрілецької зброї вони порушували перемир’я поблизу Верхньоторецького.

"Загалом від початку доби уздовж лінії розмежування сторін зафіксовано 6 обстрілів укріплень Збройних сил України. В одному випадку українські воїни давали ворогу адекватну відповідь", - додали у штабі АТО.