У військовій розвідці розповіли, як офіцери з Росії "розводять" на гроші спонсорів війни

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, зростає кількість випадків залучення мешканців окупованих районів Донбасу до корупційних схем, які дають змогу російським офіцерам отримувати додаткове фінансування

Про це на брифінгу у суботу, 13 січня 2018 року, повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє Еспресо.TV.

"На штатні посади у передових підрозділах фіктивно зачисляються місцеві мешканці, які реально до проходження так званої військової служби не залучаються. За це вони приховано віддають командирам-"благодійникам" дві третини виданих їм щомісячно грошових виплат, що становить близько 10 тис. рублів", - сказав полковник.

Окрім того, особовий склад воєнізованих формувань займається грабунком місцевого населення. Так, 11 січня, за словами Гуцуляка, один з найманців так званого 1-го Армійського корпусу російсько-терористичних військ з вогнепальною зброєю спробував пограбувати оселю місцевої мешканки, під час чого тяжко поранив жінку та завдав шкоди її майну.