Vogue відсторонив від роботи відомих фотографів через звинувачення про сексуальні домагання до чоловіків

Відоме видання Vogue та інші журнали мод припиняють співпрацю з фотографами Маріо Тестіно і Брюсом Вебером через звинувачення у сексуальних домаганнях до моделей-чоловіків та асистентів

Вебер заперечує звинувачення, а адвокати Тестіно заявили, що обвинувачі "не можуть вважатись надійними джерелами інформації", передає ВВС.

Видавець журналу Vogue - медіа-компанія Conde Nast заявила, що не буде працювати з цими двома фотографами "в осяжному майбутньому".

Редактор Vogue Анна Вінтор також розповіла, що звинувачення "було дуже важко чути".

Тестіно, який у минулому працював з Кейт Мосс, Мадонною, Мішель Обамою та членами Королівської родини, у сексуальних домаганнях звинуватили 13 чоловіків - асистентів та моделей.

Події, описані в звинуваченнях проти Тестіно, датуються серединою 90-х років й стосуються обмацування та мастурбації. Зокрема, один з колишніх моделей, який працював з Тестіно на проекті Gucci, описав фотографа як "сексуального хижака".

Інші асистенти та моделі розповідають про реальні домагання, а також мастурбацію Тестіно просто перед ними.

При цьому американського 71-літнього фотографа Брюса Вебера звинуватили 15 моделей. Вони говорять про його занадто ненормальну схильність до оголювання та сексуальної поведінки.

Один з чоловіків розповів про певні "дихальні вправи", які включали неадекватні дотики. Інші розповідали про намагання фотографа залізти рукою у їхні труси під час зйомок.

У спеціальній заяві на сайті Vogue Вінтор заявила, що обидва фотографа є її особистими друзями й вони мають великі заслуги перед виданням. Проте там дуже серйозно сприйняли озвучені звинувачення, а тому "ставлять співпрацю з ними на паузу в осяжному майбутньому".