На Одещині судять екс-прокурора: він п'яним насмерть збив жінку, а звинуватив дружину, - ЗМІ

В Ізмаїльському суді на Одещині триває розгляд справи екс-прокурора місцевої прокуратури Євгена Чабана, який у лютому торік на Аudi збив пішохода, а вину хотів перекласти на свою дружину

Про це повідомляє "Думская".

Обвинувальний акт був складено 1 листопада 2017 року прокуратурою Одеської області. Його передали на розгляд в Ізмаїл. Перше засідання у справі відбулося восени.

26 лютого 2017 року, перебуваючи п'яним за кермом свого автомобіля Аudi Q7, Чабан збив 50-річну жінку, а після переїхав її колесами авто. Жінка отримала важкі травми і через кілька годин померла у лікарні.

Намагаючись втекти від відповідальності Чабан спочатку хотів перекласти свою провину на дружину, заявляючи, що саме вона перебувала за кермом машини. Також, за інформацією видання, він чинив тиск на свідків події.

Після ДТП суд обрав запобіжний захід для Чабана у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн грн. Обвинувачений вніс названу суму і в даний час знаходиться на волі.

З Ізмаїльської місцевої прокуратури Чабан був звільнений одразу після ДТП. Проте він звернувся до суду з позовом про поновлення його на колишній посаді і відшкодування оплати за вимушені прогули.

Справа про відновлення екс-прокурора, який убив жінку, відкладено до моменту винесення йому вироку у кримінальній справі.