Ніколи не полюблю "нову батьківщину". Останнє слово українця Балуха в "суді" Криму

Затриманий українець Володимир Балух виголосив свою останню промову у підконтрольному Росії так званому Роздольненському районному суді Криму

Про це повідомляє прес-центр Кримської правозахисної групи на своїй сторінці у Facebook.

 

Він зазначив, що абсолютно всім зрозуміло, що справа проти нього - політичне переслідування за його переконання. Отже усі рішення суду відомі вже наперед.

"Доказів щодо того, як знайдені предмети з'явилися у мене на горищі, ніхто не шукав. Мої свідчення про те, що силовики неодноразово погрожували підкинути мені такі предмети, ніхто не вивчав", - наголосив Балух.

За його словами, справа проти нього є повністю сфабрикованою. На це вказує те, що обшук проводився за двома адресами. При цьому силовики не обшукали жодного горища у будинку, де він живе з матір'ю, хоча їх там чотири. 

"А в будинку моєї цивільної дружини обшук закінчився одразу, як тільки вони знайшли щось на горищі. Подальшого обстеження інших приміщень не проводилося. Це яскравий приклад того, що прийшли за тим, що раніше підкинули", - пояснив Балух.

Він вказав на те, що під час повторного розгляду справи були досліджені не всі докази і опитані не всі свідки, навіть у порівнянні з початковим розглядом.

Наприкінці він звернувся до місцевих силовиків, яких і підозрює у фальсифікації справи: 

"Ви намагаєтеся мене навчити любити так звану "нову батьківщину"? Але це ніколи у вас не вийде, чого б мені це не коштувало. Справедливе рішення буде ухвалено тоді, коли будуть покарані люди, які закидали на горище моєї цивільної дружини зброю і боєприпаси... Сльози матерів тих хлопців, які відстоюють законність і право на самовизначення, право на свободу, на почуття гідності ціною власного життя, скільки вже оплачено, це все, хлопці, ваша система влаштовує. Ця система людиноненависницька", - підсумував Балух.

Він додав, що суд може ухвалювати будь-яке рішення, адже винні все одно будуть покарані, а Україна - переможе. 

Оголошення вироку очікується у вівторок, 16 січня, о 14:00.