Тисячу молодих датчан звинуватили у поширенні дитячого порно через Facebook

Більше тисячі молодих людей у Данії можуть опинитися на лаві підсудних за звинуваченням у поширенні порнографічних матеріалів

Про це інформує ВВС.

За даними правоохоронців, підозрювані поширювали відео сексу двох 15-річних школярів, обмінюючись ним в месенджері Facebook.

Поліція повідомила, що їм інкримінують поширення дитячої порнографії, оскільки підліткам, зафіксованим на відео, не виповнилося 18-ти років. Про інцидент з відео датська поліція дізналася від американської влади, яка, у свою чергу, отримала інформацію від Facebook.

В цілому у цій справі проходять 1004 людини. За даними поліції, вони обмінювалися порнороликом в мессенджері восени минулого року. Деяким підозрюваним вже виповнилося 18 років, тому в поліцейські відділки їх викликали особисто. Підлітків молодше 18 років було повідомлено через батьків.

Представник датської поліції заявив, що ця справа повинна послужити попередженням молоді про наслідки, які можуть виникнути в результаті обміну секс-відео. У разі визнання провини підозрюваним загрожує умовний тюремний термін приблизно на 20 днів. Також, якщо їх визнають винними, вони на 10 років опиняться в списку людей, викритих в поширенні дитячої порнографії.