Найбільший постачальник харчів для армії за Януковича годуватиме солдатів ЗСУ

Міноборони укладе угоду про закупівлю продуктів харчування для ЗСУ з компанією "Військторг", власники якої були найбільшими постачальниками харчів для армії за часів Януковича

Про це повідомляється "Наші гроші" з посилання на "Прозорро".

Угоду планують укласти на загальну суму 294,13 млн грн. ТОВ "Військторг" годуватиме солдатів Кропивницького та Львівщини.

На виграних цією фірмою двох тендерах формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі становила 2% і 5%. На кожному з них чотири-п’ять учасників пропонували на 2-18% нижчі ціни, але їх відхилили: через претензії до документів або взагалі без пояснення причин.

Київський "Військторг" зареєстровано в червні 2015 року на одеситку Ольгу Матковську. Зараз ним володіють Андрій Усенко і Валентин Повар, а директором є Олександр Савченко.

Усенко керував ТОВ "Провідна продовольча компанія ЗС", ТОВ "Адмет Груп" та скандальними "паливними" тендерними прокладками ТОВ "Інтертрейд Ойл" і ТОВ "Фінанс Менеджмент" із "генерал-єнакієвської" групи фірм, які були найбільшими постачальниками харчів для армії ще за часів Януковича.