Літак з нелегалами, який незаконно перелетів до Угорщини, належить мешканцю Донеччини

Українські прикордонники підтвердили, що легкомоторний літак Ан-2 незаконно перетнув українсько-угорський кордон

Про це сказав помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, повідомляє "Укрінформ".

"Дійсно така ситуація мала місце. Літак вилітав з тилових районів, які розташовані далеко від державного кордону", - зазначив він.

Речник зауважив, що літак прикордонники не могли зупинити, бо Держприкордонслужба не має засобів, які можуть зупинити авіасудно, що перетинає повітряний простір України.

Речник сказав, що спільно з угорською стороною буде проведено розслідування стосовно цієї ситуації - визначення кола осіб, причетних "до цієї оборудки". Слободян також наголосив, що інформацію про власника цього літака та можливу його причетність до незаконної діяльності прикордонники свого часу передавали до компетентних органів, і тепер необхідно з'ясувати, чому не було відповідної і своєчасної реакції.

Слободян поінформував, що особа, яка є власником літака, має постійне місце проживання - Авдіївка Донецької області.

Як повідомляли угорські ЗМІ, правоохоронці країни затримали легкомоторний літак Ан-2, на якому нібито 11 нелегалів незаконно перетнули українсько-угорський кордон. Як заявили в поліції, легкомоторний літак приземлився в селі Каллошемен в окрузі Сабольч-Сатмар-Берег на прикордонній території. Його випадково помітив працівник поліції, який мешкає у селі.