Росія запланувала агресію проти України у 2005 році, - заступник глави МЗС

Колегія суддів Оболонського райсуду Києва завершила допит заступника міністра закордонних справ Сергія Кислиці у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича

У своїх показах Кислиця заявив, що загроза з боку Росії для України існувала завжди, але особливо вона загострилася у 2005 році, коли президентом України став Віктор Ющенко, повідомляє УНІАН.

На його думку, саме з початком президентства Ющенка росіяни почали розробку планів з контролю над Україною, а в 2014 році почали активну реалізацію таких планів.

Кислиця зауважив, що 28 лютого та 1 березня 2014 року тодішній представник Росії у Раді безпеки ООН Віталій Чуркін почувався розгубленим, оскільки не міг пояснити міжнародній спільноті, що відбувається в Криму і чому там російські війська.

Але вже 3 березня, після того, як Рада федерації РФ дозволила російському президенту Володимиру Путіну використовувати війська на території України, Чуркін продемонстрував міжнародній спільноті копію заяви Януковича, де той просить Путіна ввести війська Росії на територію України.