В Україні друкуватимуть вдвічі більше біометричних паспортів, через затримки запустили додаткову лінію

16 січня на поліграфкомбінаті "Україна" запустили додаткову лінію персоналізації документів для пришвидшення виготовлення закордонних паспортів

Про це повідомляє "Укрінформ".

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, відтепер підприємство зможе друкувати вдвічі більше паспортів.

"Оскільки підприємство працює цілодобово і без вихідних у три зміни, то після запуску нової машини воно зможе виготовляти вдвічі більше документів", - наголосив Кубів під час перевірки запуску нового обладнання для друку біометричних паспортів.

Нове обладнання має вирішити проблему технічного виготовлення закордонних паспортів, що дозволить протягом 2-3 місяців поступово повернутися до планової видачі закордонних паспортів у терміни до 7 або 20 робочих днів, в залежності від суми оплаченого адміністративного збору.

Директор поліграфкомбінату Юрій Оніщенко заявив, що підприємство працюватиме цілодобово, доки не ліквідує затримку.

Нове обладнання - це система BookMaster One #351 від компанії IAI industrial systems B.V., її вартість - 1,695 млн євро.

Продуктивність нового обладнання - 500 паспортів на годину, це додатково до наявних потужностей підприємства - 11 тисяч паспортів на добу.