ФБР розслідує можливий зв'язок Росії та організації, яка підтримувала Трампа під час виборів

ФБР розслідує можливе переведення коштів впливовим російським банкиром американській Національній стрілецькій асоціації (National Rifle Association) з метою допомогти Дональду Трампу виграти президентські вибори

Про це повідомляє видання McClatchy з посиланням на два поінформованих у розслідуванні джерела.

За даними видання, ФБР перевіряє активність заступника голови Банку Росії Олександра Торшина, відомого зв'язками з російським президентом Володимиром Путіним.

Джерела надали інформацію на умовах анонімності, а офіційні представники слідства відмовилися від коментарів. Наразі невідомо, як довго вже триває розслідування щодо Торшина.

NRA є некомерційно організацією, що проголошує головною метою захист Другої поправки до Конституції США про право громадян на вільне зберігання та носіння вогнепальної зброї. Асоціація позиціонує себе як позапартійну та некомерційну, проте під час президентських виборів 2016 року вона витратила $30 млн на підтримку Трампа, який виступає за Другу поправку.

Інформація про перевірку російського банкіра з'явилася, коли розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо втручання РФ набрало сильніших обертів.

Слідчі трьох комітетів Конгресу, які розслідують російське втручання в 2016 році, також виявили зацікавленість до Торшина, який у травні 2016 року спілкувався з Дональдом Трампом-молодшим в Кентуккі.

Влада Іспанії закидає Торшину відмивання грошей через іспанські банки та власність.