Мінські угоди не повернули до закону про реінтеграцію Донбасу

Народні депутати відмовилися повертати згадку про Мінські угоди до законопроекту "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях"

Про це у кулуарах Верховної Ради заявив депутат від БПП, cекретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, повідомляє Еспресо.TV.

"Мінська" немає. Причина у тому, що природа цього пакту є відмінною від природи законодавчого нормативно-правового акту. Ми не можемо дипломатичні і політичні пакти, які мають тенденцію змінюватися в часі, імплементувати в українське законодавство", - наголосив він.

Нагадаємо, саме через статтю 7 законопроекту, де раніше згадувалося про Мінські угоди, між депутатами виникли сутички під час ухвалення законопроекту у першому читанні.

У цій статті йшлося про забезпечення в межах міжнародно визнаного кордону України пріоритетності виконання безпекових положень Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року та "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року з метою створення умов для політичного врегулювання.

В результаті, цю статтю вилучили з тексту документа перед ухваленням його за основу.