Тільки окупаційна адміністрація Росії. Українців закликають припинити вживати терміни "ДНР" та "ЛНР"

Секретар комітету Ради з питань нацбезпеки і оборони Іван Вінник заявив, що згідно з ухваленим законом про реінтеграцію Донбасу необхідно замість термінів "ДНР" та "ЛНР" вживати "окупаційна адміністрація Росії"

Про це повідомляє УНІАН.

Закон про реінтеграцію Донбасу вводить поняття "окупаційної адміністрації Росії". Тому Вінник наполягає, що вживання термінів "ЛНР" і "ДНР" має бути припинено.

"Органи влади", які нині незаконно здійснюють владні повноваження на окупованих територіях Донбасу, називаються "окупаційною адміністрацією".

"Фактично, навіть в публічних дискусіях ми маємо припинити вживати терміни так звані "ЛНР" і "ДНР". Згідно із законом, це має називатися "окупаційна адміністрація Росії", - наголосив Вінник.

Також він вважає, що закон про реінтеграцію Донбасу намагатимуться оскаржити "суб'єкти", які виконують вказівки з Росії

"Ми не внесли Крим, тому що це йде всупереч, на нашу думку, статті 116-й Регламенту Верховної Ради України. Переконаний, що цей законодавчий акт, коли він набуде чинності як закон, після підписання президентом, будуть намагатися різні суб'єкти, які виконують вказівки з Росії, оскаржити", - сказав Вінник.

Він зазначив, що в питанні цього закону "дбали за правову чистоту" і не допускали будь-яких формальних порушень, аби закон "не був скасований повністю або в якийсь частині".

"Саме тому ми залишили текст назви такий, яким він був внесений автором проекту - президентом України. Водночас, скрізь по тексту ми прирівняли статус Криму, окупованого Росією, до статусу Донецької і Луганської областей, так само окупованих Росією", - пояснив Вінник.