У Львові журналістів затримали під час акції протесту

Журналістів львівської газети "Експрес" затримала поліція під час акції протесту

Про це передає Еспресо.TV.

Представники медіа прийшли до Палацу Потоцьких у Львові, аби зустріти президента Петра Порошенка, який перебував у місті з робочим візитом.

Зазначимо, що майже 180 тисяч передплатників газети "Експрес" вже другий тиждень поспіль не можуть отримати газету, яку передплатили минулоріч, з доставкою у 2018 році. Сталося це через конфлікт з Укрпоштою, яка і постачає газету.

Народні депутати закликали Укрпошту та редакцію газети "Експрес" знайти компроміс щодо доставки видання передплатникам.

"Ми розуміємо, що до цієї газети є чимало претензій політиків. Ми розуміємо, що це медіа-бізнес і власник цього видання може переслідувати свої комерційні цілі. Але коли ми говоримо про свободу слова, то вона в тому і полягає, що незалежно від того, хто це може бути - чи журналіст, чи бізнесмен, чи підприємець - кожен, хто розповсюджує вільне слово, він має право це слово розповсюдити", - наголосив голова комітету ВР з питань культури та духовності Микола Княжицький.

Княжицький закликав "Укрпошту" зробити усе, аби блокування найбільшої україномовної газети було зупинено.

"Ми вирішили звернутися до уряду, аби Державне підприємство Укрпошта не ставала інструментом для знищення ЗМІ, і розгляд господарських спорів в судах не ставав на заваді людям отримувати газету за передплатою. Якщо це не буде вирішено впродовж найближчого тижня, політизації цього питання точно не вдасться уникнути", - написала у Facebook голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради Вікторія Сюмар.