У Росії заявили, що закон про реінтеграцію "поховає" Мінські домовленості

Представники російської влади вважають, що закон про реінтеграцію Донбасу негативно вплине на Мінські домовленості

Про це заявила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, передає "РИА-Новости".

На думку Матвієнко, закон про реінтеграцію Донбаса "поховає" Мінські домовленності та створить умови для безконтрольного використання сил та зброї.

"Цей закон поховав Мінські угоди. Він створив умови для безвідповідального та безконтрольного використання збройних сил. У ньому не зроблено жодного кроку в бік мирного процесу. Це дуже турбує", - йдеться у коментарі Матвієнко.

Закон також прокоментував постійний представник РФ у контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов. Він заявив, що за допомогою законопроекту США дозволили вирішити конфлікт на сході України силовими методами. 

"Цей закон приймається в умовах обіцяних США поставок летального озброєння Україні. Фактично ми бачимо, що США дали санкцію на рішення конфлікту на південному сході України силовим методом, а не методом політичного врегулювання", - заявив Гризлов журналістам.

Схожу аргументацію навів і лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук на сайті руху, що вважає закон "свідомою спробою знищити перспективу мирного врегулювання ситуації на Донбасі". 

У свою чергу український народний депутат, член парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Дмитро Тимчук вважає, що закон про реінтеграцію уточнює Мінські угоди, а не суперечить їм.

"На мій погляд, абсолютно жодним чином він не може вплинути на хід Мінського процесу і жодним чином цей закон не суперечить положенням Мінських домовленостей", - сказав Тимчук, передає "Інтерфакс-Україна"