Україна відмовляється від аналогового мовлення, - Нацрада

У четвер, 18 січня, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення схвалила проект плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення, розроблений за розпорядженням Кабміну

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з планом, у лютому 2018 року Нацрада має ухвалити окреме рішення про перехід від аналогового до цифрового мовлення щодо першої області та країни в цілому. Припинення роботи діючих аналогових радіоелектронних засобів у першій області заплановане на березень 2018 року.

Міжвідомча урядова група визначить, яка саме область стане пілотною. Нацрада наразі запропонувала п’ять областей, приблизно однакових за оцінкою наявності цифрового сигналу, - Волинську, Одеську, Житомирську, Київську та Кіровоградську.

На першому та другому етапах аналогове мовлення ще здійснюватимуть UA: ПЕРШИЙ, місцеві мовники та аналогові канали у певних проблемних населених пунктах (наразі попередньо узгоджена позиція щодо 47 населених пунктів), а також аналогові канали, на території проведення АТО і в деяких прикордонних районах, які визначить Мінінформполітики.

План ще має бути узгоджений урядом, оскільки серед його виконавців є органи, організації та приватні структури, що не підпорядковані Нацраді.

Остаточне вимкнення аналогового сигналу в Україні має відбутися у січні-червні 2019 року.

Вимкнення аналогових РЕЗ у зоні АТО відбуватиметься відповідно до окремого рішення Кабміну.