Чий мозок активніший під час сексу. Дослідники знайшли відповідь

Канадські учені з університету Макгіла провели дослідження жіночого та чоловічого збудження і визначили, хто активніше думає під час сексу

Про це пише Daily Mail.

Есперти провели дослідження діяльності мозку добровольців під час перегляду порно, використовуючи сучасні технології.

Під час експерименту вони використовували фМРТ (функціональну магнітно-резонансну томографію) для того, щоб просканувати зображення мозкової активності 40 чоловіків та жінок під час перегляду порнографії.

Одночасно біля статевих органів фахівці закріпили камери, які робили теплові зображення, щоб зафіксувати рівень фізіологічної збудженості.

Під час дослідження фахівці визначили, що більшою активність у різних ділянках мозку в жінок, ніж у чоловіків. За словами учених, у чоловічому та жіночому збудженні задіяні різні неврологічні процеси.

У дослідженні взяли участь 20 чоловіків та 20 жінок віком від 18 до 31 року, які мали бути нецнотливими гетеросексуалами, яких збуджує гетеросексуальне порно.

Учені також припустили, що на оцінку жінками збудженості можуть більше впливати візуальні стимули, аніж фізіологічні реакції, і зорова еротична симуляція частіше збуджує жінок, аніж чоловіків.