Пентагон включив Росію до першої п'ятірки загроз американській безпеці

Пентагон назвав Росію, Китай, КНДР і Іран порушниками світового спокою і загрозою для американської безпеки

19 січня Пентагон оприлюднив нову Національну оборонну стратегію США. Вона базується на стратегії нацбезпеки країни, яку раніше підписав президент США Дональд Трамп.

"Відтепер не тероризм, а стратегічне суперництво між країнами є головною проблемою для національної безпеки США", - сказано у стратегії.

Так, Пентагон назвав Росію, Китай, КНДР і Іран порушниками світового спокою і загрозою для американської безпеки, п’ятою загрозою було названо продовження активності терористичних угруповань.

Для протидії загрозам Міноборони США планує зосередитися на трьох основних напрямках: підвищенні боєготовності армії, зміцненні діючих альянсів і реформі самого відомства - для підвищення швидкості роботи апарату.

Також у США збираються модернізувати стратегічну авіацію, міжконтинентальні балістичні ракети і атомні підводні ракетоносці. Серед основних напрямків для зміцнення партнерства в тексті документа називається Індо-Тихоокеанський регіон, Близький Схід і НАТО.

У США оприлюднили тільки частини з нової Національної оборонної стратегії країни, повний текст документу засекречено. Востаннє така стратегія публікувалася 10 років тому, до цього виходили Національні військові стратегії.