У Росії підліток із сокирою та коктейлем Молотова поранив школярів. Його батько воював на Донбасі проти України

У столиці російської Бурятії Улан-Уде дев'ятикласник напав на учнів 7 класу під час уроку, поранивши дітей і вчительку

Про це повідомляє сайт слідчого управління Слідкому РФ по Республіці Бурятія.

За попередніми даними слідства, інцидент стався вранці 19 січня у селищі Сосновий Бор. Хлопець напав на семикласників із топором, а потім за допомогою коктейлю Молотова підпалив приміщення.

Наразі підлітка затримано, триває слідство. Щодо хлопця порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 30, п. А, в ч. 2 ст. 105 Кримінального кодексу Росії - замах на вбивство двох і більше осіб, вчинений щодо малолітніх.

Водночас портал органів державної влади Бурятії уточнює, що напад стався близтко 9:35 у школі №5. При цьому в держорганах зазначають, що нападників було троє і вони спочатку кинули пляшку із запальною сумішшю в кабінет російської мови та літератури, а потім "зустрічали" на виході з приміщення учнів і вчительку та калічили їх. Під час затримання один із нападників поранив себе.

ВВС повідомляє, що діти, постраждалі під час нападу на школу, зазнали різаних ран, у однієї дівчинки ампутовано палець.

"Постраждалим дітям 13 років, всі вони вчаться в одному класі. Вони отримали суттєві травми: це різані рани від сокири, опіків немає. У однієї дівчинки травматична ампутація другого пальця. У одного хлопчика травми голови, спина пошкоджена і кінцівки", - сказав міністр охорони здоров'я регіону Дамбініма Самбуєв.

Загалом постраждали семеро - шість дітей і вчителька 44 років. Всі поранені госпіталізовані, двоє - у важкому стані.

Після нападу зі школи було евакуйовано більше 500 осіб. Міністр освіти Бурятії Баїр Баторія повідомив, що заняття в школі скасовані.

Російське видання Snаtch повідомляє, що ім'я затриманого - Антон Бічівін, двох його спільників звуть Олександр Рогальський та Ілля Сєдов. 

Бічівін організував напад на школу нібито через двійку за чверть із російської мови. Через це його не допустили б до іспитів і він вирішив помститися. Після нападу Бічівін намагався скоїти суїцид - розбив скло в кабінеті, вдарив себе в груди ножем і вистрибнув із вікна. Під вікном опинився замет, у який він упав. Його одразу затримали та відвезли до лікарні. Після нападу в школі під батареєю виявили тайник, де хлопець сховав ще один коктейль Молотова.

Мама однієї з учениць розповіла, що підлітки попередили її дочку не ходити до школи, оскільки там "буде м'ясо".

За пару тижнів до нападу Бічівіна перевіряв шкільний психолог. Підліток відповів на всі питання тесту, після чого його відпустили, вирішивши, що в нього все добре. Однокласники розповідають, що Антон і двоє його друзів поводилися спокійно та неконфліктно, але виявляли інтерес до нацизму. При цьому батько Бічівіна - майор ВДВ, який воював на боці російських окупантів і терористів на Донбасі.