Кокотюха готує продовження роману "Червоний"

Український письменник і сценарист Андрій Кокотюха анонсував продовження твору про повстанського отамана Данила Червоного

Про це він повідомляється на його офіційному сайті.

"Я думав, що історія повстанського командира Данила Червоного завершена однойменним романом. Проте час показав - герої не вмирають, тим більше літературні. Тому цей персонаж з`явився спершу в романі "Чорний ліс" як епізодичний, а потім у романі "Біла ніч" - як повноцінний, хай не першого плану. Тож поява продовження "Червоного» було лише питанням часу", - пояснив автор.

Читайте такожПатріотичний, але далекий від мистецтва. Чому треба подивитись фільм "Червоний"

Нова книга матиме назву "Червоний. Без лінії фронту". Саме так називається приквел фільму «Червоний», знімальний процес якого вже почався на Тернопільщині. Книга не буде повторювати сценарій, адже фільм фізично не може вмістити в себе всього матеріалу, який отримала група в процесі роботи над ним. Деякі лінії роману будуть змінені й відрізнятимуться від сценарних розробок.

Роман складатимуть кілька частин. Структура лишиться та сама: про Данила Червоного розповідатимуть інші персонажі, але тепер - не лише вороги. У книзі буде історія становлення Червоного на шлях боротьби, розказана професором Мар'яном Калюжним, протистояння повстанців із радянськими диверсантами, показане очима чекіста Юрія Дороша, а також - розповідь про те, як Червоному вдалося втекти з каторги та взяти участь у одному з закордонних рейдів.