Тука сказав, коли відбудеться нове звільнення українських військовополонених

Новий етап звільнення незаконно утримуваних російсько-терористичними військами громадян України відбудеться у лютому-березні, найімовірніше, в лютому

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в ефірі одного з українських телеканалів, передає "Інтерфакс-Україна"

"Я дуже сподіваюся, що йдеться про лютий-березень, швидше навіть про лютий. Таке у мене відчуття і передчуття", - сказав Тука, відповідаючи на запитання про найкоротші терміни цього процесу, про які повідомляла прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання ТКГ в Мінську 18 січня.

Він пов'язав ці терміни з виборами президента РФ в березні, з тим, що це вигідно для нинішнього президента Росії Володимира Путіна.

Перед цим, представники України в ТКГ вважають, що наступний етап звільнення незаконно утримуваних українців має відбутися найближчим часом.

"Звільнення заручників є основним напрямом роботи гуманітарної підгрупи. Вважаємо, що таке звільнення має відбутися у найкоротші терміни", - написала Оліфер у Facebook за підсумками засідання ТКГ, яке відбулося 18 січня.