Туреччина не виключає наземної операції проти курдів у Сирії, авіація розбомбила вже 108 об'єктів

До військової операції "Оливкова гілка" у сирійському місті Афрін 21 січня буде залучено сухопутні частини ЗС Туреччини

Про це повідомив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, повідомляє турецька урядова інформагенція Anadolu.

За його словами, 20 січня ВПС Туреччини 20 жовтня знищили майже всі цілі, визначені в межах першого етапу цієї операції.

Прем'єр підкреслив, що Туреччина ставить собі за мету - завдати якомога меншу шкоду територіальній цілісності Сирії.

"Анкара прагне усунути загрозу щодо кордонів Туреччини, що протягом останніх трьох років походить з північного заходу Сирії. Ми також ставимо за мету запобігання обстрілів населених пунктів Сирії, звільнених в рамках операції "Щит Євфрату". Окрім того, Туреччина прагне допомогти жителям Афрін - арабам, курдам й туркманами - здолатии тиск з боку терористів", - заявив голова турецького кабміну.

Йилдирим зазначив, що "насильство і безчинства терористів" у Афріні змусили 350 тис. місцевих жителів - курдів покинути цей район Сирії й тікати до Туреччини.

"Твердження пропагандистської машини терористів про те, що Туреччина нібито намагається знищити курдів в Афрін, позбавлені будь-якого сенсу. Ми лише прагнемо знищити терористів, на руках яких кров багатьох невинних курдів і арабів", - додав турецький прем'єр.

Окремо він зупинився на тому, що дії Анкари, як він зазначив, засновано на міжнародному праві. Назва операції - "Оливкова гілка" демонструє бажання Туреччини забезпечити мир і стабільність в регіоні, сказав турецький прем'єр.

Разом з тим, як він уточнив, рішення про початок наземної фази операції на північному заході Сирії прийматиметься з урахуванням обстановки на північному заході Сирії.

Згідно даних турецьких військових, їхня бойова авіація 20 січня вразила 108 з 113 цілей в районі Афріна. Серед інших нанесено удари по аеродрому "Мінніг".

У вильотах взяли участь 72 літаки.