Командири найманця, що потрапив у полон біля Маріуполя, збираються видати його за дезертира

Командування російських найманців намагається приховати невдалі дії своєї диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) на Приморському напрямку й поширює дезінформацію

Про це передає прес-центр штабу АТО.

Розгорнута в проросійських ЗМІ інформаційна кампанія щодо звинувачення сил АТО у проведенні диверсій та захоплення в полон "захисника ДНР" є черговим проявом спотворення реальних фактів, наголошують українські військові.

"Насправді полонений бойовик з позивним Малой є заступником командира 1 стрілецького взводу, 1 стрілецької роти, 3-го третього стрілецького батальйону і виконував бойове завдання у складі ДРГ, діяльність якої було викрито", - йдеться у повідомленні.

Водночас, у розвідці штабу АТО не відкидають появи нової фейкової публікації, яка вказуватиме, що Малой з власної ініціативи дезертирував із позицій.

Таку версію було прийнято під час наради, що відбулася в командуванні батальйону за участі першого заступника 9-го окремого штурмового мотострілецького полку, зважаючи на можливі загрози та наслідки розголошення полоненим інформації.