Пожежу в центрі Києва ліквідували

Співробітники ДСНС ліквідували пожежу у відселеній історичній п'ятиповерховій будівлі в центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького

 

Про це, повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, пожежу було ліквідовано о 23:38.

За даними рятувальників, повідомлення про загоряння надійшло о 19:42. По прибуттю на місце події було встановлено, що горять 5-6-й поверхи, а також дах будівлі. Площа пожежі становила близько 800 кв.м. О 22:03 вогонь було локалізовано.

До гасіння пожежі було залучено 22 одиниці основної та спеціальної техніки, а також 84 людини особового складу Київського гарнізону.

За попередніми даними, інформації про травмованих і загиблих немає.

Будинок відомий тим, що 25 лютого 2016 року в цій же будівлі сталося обвалення перекриттів. Тоді у будинку перебували робочі. У підсумку дві людини загинули та ще шістьох вдалося дістати з-під завалів.

У зв’язку з інцидентом у Державній архітектурно-будівельній інспекції України тоді заявили, що вона не видавала дозволу та не реєструвала інших документів дозвільного характеру, які б надавали право на виконання підготовчих і будівельних робіт тут.

Мер Києва Віталій Кличко, своєю чергою, закликав притягнути до відповідальності тих осіб, з вини яких роботи проходили без дозвільних документів і з порушенням правил техніки безпеки. Міський голова столиці тоді відзначив, що будинок – аварійний, його було виселено в 2004 році та він перебував у приватних руках.