На Луганщині засудили бойовика з угруповання "Призрак", ще кількох диверсантів та їхніх поплічників

На Луганщині засудили трьох бойовиків, двох диверсантів та одного поплічника терористичних організацій окупаційних адміністрацій Росії

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так до десяти років позбавлення волі засуджено тричі раніше судимого представника терористичного угруповання "Призрак". 

Як раніше повідомляли в СБУ, після звільнення з в’язниці у 2014 році він приєднався до терористів, де "служив" у комендатурі та зі зброєю охороняв штаб бандугруповання "Призрак" в Алчевську.

Зі слів затриманого, у незаконному збройному формуванні він пройшов підготовку під керівництвом російського інструктора, який навчав бойовиків поводженню з кулеметами та мінометами. На початку 2016 року чоловік з особистих причин покинув терористів та перебрався на територію контрольовану українською владою. Тривалий час він переховувався у близької знайомої у Рубіжному, де і був затриманий співробітниками спецслужби.

Також до п’яти років ув’язнення засудили мешканця Голубівки на Луганщині, який, перебуваючи у складі так званого "другого армійського корпусу ЛНР", залучався до чергування на незаконних блокпостах бойовиків. Злочинець був затриманий під час спроби збройного проникнення на територію підконтрольну українській владі.

До трьох років і трьох місяців позбавлення волі засуджено також інформатора терористів. СБУ встановила, що мешканець Первомайська, який у справах бізнесу регулярно перетинав лінію розмежування, збирав відомості про дислокацію та переміщення підрозділів сил антитерористичної операції. Отриману інформацію злочинець передавав представникам так званого "МДБ ЛНР". 

До двох років ув`язнення з конфіскацією майна засуджено двох диверсантів, які планували теракти на декількох об`єктах у Лисичанську.

Також до двох років і п'ять місяців тюрми засуджено представника терористичного угруповання "МВС ЛНР", що був затриманий співробітниками СБУ.