На Рівненщині патрульний стріляв в авто п'яного водія, який тікав від поліції

21 січня на Рівненщині патрульний вистрілив в Audi п'яного водія, але той продовжив тікати і влетів у стіну

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Рівненської області.

Інспектори поліції на службовому авто почали слідувати за Audi, який грубо порушував правила дорожнього руху. Увімкнувши проблискові маячки та звукові сигнали поліцейські вказали водієві на необхідність зупинитися. Однак водій лише пришвидшив рух та почав втікати. 

Згодом порушник, рухаючись на червоний сигнал світлофора, ледь не збив пішоходів.

Зважаючи на небезпеку життю та здоров’ю, поліцейський застосував табельну вогнепальну зброю, переконавшись що це не загрожує оточуючим громадянам, зробивши попереджувальний постріл вгору та у заднє ліве колесо автомобіля. Проте і це не зупинило водія.

На іншій вулиці поліцейським вдалося заблокувати рух втікачеві службовим авто. Попри це зловмисник намагався протаранити службовий автомобіль, виїхав на тротуар, де зіткнувся із бетонним смітником та стіною будинку. 

За даними поліції, правопорушником виявився 30-річний чоловік, який, як засвідчив "Драгер", перебував у стані алкогольного спяніння, - 1,77 проміле. 

Внаслідок ДТП автомобілі отримали механічні ушкодження, ніхто із учасників події не постраждав.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків у поліції розпочали досудове розслідування. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 2 років.