Сім українців загинули під час теракту в Кабулі, - посол

Наразі в українському МЗС підтвердили загибель сімох громадян України внаслідок теракту в готелі Intercontinental, що розташований в столиці Афганістану

Про це заявив посол України в Таджикистані та Афганістані Віктор Нікітюк в ефірі "112 Україна", повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що український консул Віктор Молоток має прибути до Кабула сьогодні вдень. Коли він приїде, то з'ясує остаточну інформцію щодо кількості загиблих і поранених українців.

Понад те, консул має оформити документи для повернення тіл загиблих громадян до України та, якщо потрібно, провести додаткову ідентифікацію.

"На сьогодні підтверджена загибель сімох громадян України. Дані щодо всіх цих громадян у нас є. В Афганістані працюють чимало українських авіатехніків, і всі загиблі працювали в афганській авіакомпанії Kam Air і проживали в готелі Intercontinental", - наголосив Нікітюк. 

Як пізніше зазначив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, серед сімох загиблих було дві жінки. 

Зазначимо, готель Intercontinental атакують вже не вперше. 28 червня 2011 року на нього напали терористи-смертники, в результаті чого загинула щонайменше 21 людина, включаючи всіх 9 нападників. Відповідальність тоді також взяло на себе угруповання "Талібан".