7 українських стартапів, які можуть стати найкращими у сфері ІТ-технологій

Беззвучні телефонні розмови і розумна клавіатура-коректор. Українські претенденти на щорічну премію від Product Hunt

Product Hunt - один із найбільших сервісів для пошуку стартапів. Щороку він проводить премію Golden Kitty Awards серед кращих стартапів. Цьогоріч до списку потрапили сім українських tech-проектів.

Grammarly Keyboard for iOS

Українська компанія Grammarly презентувала мобільну клавіатуру для виправлення помилок в повідомленнях англійською мовою.

Клавіатура виправляє граматичні та пунктуаційні помилки. За словами авторів, алгоритми Grammarly розроблені передовими світовими авторитетами в області лінгвістичних технологій. Вони вловлюють контекстуально не лише граматику і орфографічні помилки, а й також заплутані речення, та виправляють їх.


PatentBot

Фахівці патентно-правової фірми Prima Veritas, юркомпанії Juscutum і lexnet.io розробили чат-бота Patentbot для Facebook Messenger. Він полегшує послугу реєстрації торгової марки для українського бізнесу.

Подача заявки на реєстрацію ТМ через Patentbot обійдеться в 500 грн - в 3-4 рази дешевше середньої по ринку ціни.

Читайте також: 7 українських стартапів 2017 року, які підтримав весь світ

Через бота можна перевірити, чи не зайнята торгова марка, а потім ввести необхідні для реєстрації дані та оплатити послугу. На мобільних пристроях, з яких приходить 60% запитів, весь процес від пошуку до оплати через Liqpay користувач проходить не залишаючи месенджер.


Гарнітура Hushme

Так, виглядає цей пристрій доволі дивно, але дизайн — ніщо, коли сам інструмент зберігає приватність ваших розмов. Hushme перетворює усе, що ви говорите, на незрозумілий текст, а якщо люди стоять за метр від вас, то вони зовсім не почують, що ви із кимось розмовляєте. Хоч пристрій виглядає незвично, та у використанні він дуже зручний.


Petcube Bites 

Petcube Bites дозволяє користувачу видавати їжу як нагороду віддалено або просто розподіляти порції через рівні проміжки часу. Також пристрій дозволяє користувачам бачити, розмовляти і записувати відео улюбленця. Нам відміну від звичайних камер, Petcube унікальна тим, що дозволяє домашній тварині почати взаємодію.

Кожного разу, коли домашній улюбленець захоплюється камерою пристрою, відеозапис вмикається автоматично. Потім кліп передається власнику як повідомлення в додатку.

Власники можуть прийняти "запит" відео-дзвінка від свого вихованця, зберегти кліп на автовідповідач, поділитися ним у соціальних мережах або просто переглянути його пізніше в застосунку Petcube.


Flawless App

Flawless App - це продукт, який дозволяє контролювати якість реалізації мобільного дизайну і економить час на редагування. Flawless порівнює мобільний дизайн з реалізацією розробника під час розробки та унаочнює помилки.

Плагін для дизайнера автоматично генерує гайдлайни. У свою чергу, розробник прямо в своєму середовищі розробки отримує ці гайдлайни у вигляді готових блоків коду.

Він просто перетягує графічні елементи прямо в код. Після реалізації розробник може порівняти наскільки те, що він зробив, відповідає дизайну, який повинен був вийти в реальному часі.


Графічний редактор Crello

Crello – це графічний редактор від української компанії Depositphotos. У ньому можна готувати рекламні та промо-матеріали без дизайнерським навичок, використовуючи безкоштовні шаблони, фони логотипи і т.д.

У Crello можна створювати графіку в 29 готових форматах: пости у соцмережі, матеріали для разсилок, сторінки бренду, а також листівки, постери, флаєри, подарункові сертифікати тощо.

Зараз у програмі є понад 6 000 безкоштовних шаблонів і 10 000 елементів дизайну. Основні функції додатку не потребують оплати.


Бібліотека macOS-додатків Setapp

Українська компанія-розробник MacPaw запустила сервіс Setapp - бібліотеку обраних macOS-додатків від перевірених розробників з доступом за передплатою.

Користувачі Setapp отримають доступ до всіх програм, замість того, щоб купувати кожну програму окремо, як в офіційному сторі Apple.

Вартість фіксована - за $ 9,99 на місяць (перший місяць користування безкоштовний).


Також до номінації співзасновниця Flawless App Ліза Дзюба та засновниця Adioma Анна Віталь увійшли до списку "Розробник року".

Номіновані на премії iPhone X, iMac Pro, Echo Show від Amazon, блокчейн-технологія Ripple, компанії Ілона Маска The Boring Company і Neuralink.