Могильов розповів, що досі не побачив російський спецназ у Криму

Оболонський районний суд Києва на засіданні у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді допитав екс-голову Ради міністрів Криму Анатолія Могильова

Про це повідомляє "Укрінформ".

Могильов, зокрема, розповів про обставини захоплення в лютому 2014 року будівель Верховної Ради та Ради міністрів Криму.

Зокрема, як зазначив Могильов, в ніч з 26 на 27 лютого 2014 року йому зателефонували з міліції і повідомили про захоплення нібито невідомими людьми будівлі Радміну. Після цього відео з камер спостереження, за його словами, були передані в СБУ.

Коментуючи захоплення будівлі Радміну російськими спецпідрозділами, Могильов казав, що досі не знає, хто були ці люди.

"Я вважаю, що це були люди, у всякому разі, проросійськи налаштовані. У мене немає фактів, що це були представники Збройних сил конкретної держави", - сказав він.

Могильов також заявив, що після захоплення невідомими особами будівель Верховної Ради та Ради міністрів АРК від нової влади в Києві не надійшло "зрозумілих команд" щодо реагування на цю ситуацію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Могильов зазначив, що коли до Криму приїжджали Валентин Наливайченко та Арсен Аваков, які очолили наприкінці лютого 2014 року СБУ та МВС, то вони не спілкувалися з ним.

Він також уточнив, що востаннє зустрічався з Януковичем 21 лютого в Києві в Адміністрації президента.

"Розмова була коротка. Він сказав, що його життю загрожує небезпека і що йому треба їхати з Києва", - зазначив Могильов.