Нова резолюція ПАРЄ дозволятиме судитись з Росією щодо порушення прав людини, - Ар'єв

За новою резолюцією Парламентської асамблеї Ради Європи кожен українець, що постраждав внаслідок російської агресії, може подати до Європейського суду з прав людини

Про це заявив представник України та віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв у ефірі Еспресо.TV.

Попри намагання російського лобі повернути агресора до ПАРЄ українська делегація продовжує нагадувати про дії РФ на Донбасі. У новій резолюції ПАРЄ визначає події на сході України як війну та вказує на Росію у справі депортації мешканців Криму. Це дає підстави для будь-якого українця, який постраждав від дій окупантів, позиватися проти Росії у Європейському суді з прав людини. 

"Найголовніше, я вважаю, що у документі зазначається переслідування окупантам людей з Донецької, Луганської області та автономної республіки Крим", - розповів Ар'єв.

Тим часом вчора на засіданні ad hoc комітету не обговорювали зміни до регламенту, за якими Росія могла б повернутись у ПАРЄ. Тим не менш, за словами віце-президента, усі євродепутати відчували тиск РФ. 

"Росія не сподівається на бліц-кріг. Обговорювалось, що це не буле швидкою справою. Очевидно, що вони хочуть повернутись до виборів президента. Фактично, це буде подарунком новообраному президенту", - додав представник України у ПАРЄ. 

Ар'єв зазначив, що до російських виборів це не станеться, адже обговорення ролі Росії відбуватимуться ще у березні та квітні.