Порошенко нагадав Ізраїлю про визнання Голодомору геноцидом

Президент Петро Порошенко очікує від Держави Ізраїль визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент в рамках участі у 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Давосі провів зустріч з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху.

Порошенко привернув увагу співрозмовника до відзначення в Україні у 2018 році 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років та зазначив, що в Україні очікують визнання Ізраїлем цієї трагедії актом геноциду українського народу.

Також президент висловив вдячність за підтримку резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо Криму в грудні 2017 року. Серед іншого співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та необхідність розгортання миротворчої місії ООН на окупованих територіях.

Співрозмовники погодилися щодо необхідності подальшої активізації економічного співробітництва між Україною та Ізраїлем. У цьому зв’язку сторони підтвердили готовність завершити переговори щодо укладення Угоди про зону вільної торгівлі.

Нагадаємо, що Ізраїль поки не визнав Голодомор та різанину вірмен в Османській імперії у 1915 році актами геноциду. В Ізраїлі вважають, що ознаки геноциду мав Голокост європейських євреїв 1933-1945 років.