Стрілянина на Майдані 20 лютого 2014 року: Парубій пригадав, звідки були постріли

Голова Верховної Ради Андрій Парубій розповів, звідки відбувалися постріли по активістах Майдану вранці 20 лютого 2014 року

Про це очільник українського парламенту розповів у суді, коли давав свідчення у справі щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича, повідомляє Еспресо.TV.

За словами Парубія, перші постріли він побачив близько 8-ї години ранку, вони були з напрямку готелю "Україна". Він також зауважив, що на той час підрозділів самооборони Майдану в консерваторії (Національна музична академія України ім. П. І. Чайковського) не було. Її використовували як місце для ночівлі, а не дислокації підрозділів самооборони. 

"Близько 8:30, коли я не міг встановити, звідки йдуть постріли, до мене передзвонив Андрій Шевченко і сказав "керівник "Беркута" говорить, що постріли йдуть з консерваторії", - наголосив Парубій.

Для того, щоб перевірити інформацію, він доручив сотнику 18 сотні та його людям, щоб вони пройшлися поверхами консерваторії та все перевірили.

"За півгодини вони повернулися і сказали, що жодних слідів і людей, які мали вогнепальну зброю, вони не виявили", - підсумував Парубій.