Військові протестують проти звільнення свого екс-командира під будівлею Міноборони

Військові вимагають справделивості для колишнього командира, якого позбавили посади та фінансової підтримки

Про це повідомляє Новинарня.

У середу, 24 січня, група ветеранів АТО і діючих військовослужбовців морського центру спеціальний операцій вийшли на протест до Міноборони і Генерального штабу Збройних сил України. Вони намагаються привернути увагу до несправедливого, на їхню думку, звільнення свого колишнього командира - капітана 1-го рангу Едуарда Шевченка.

"Коли Україні треба було звільняти Торецьк, забезпечувати розвідку під час знаменитого рейду 95-ї бригади, відбивати Мар’їнку, виводити наші підрозділи з оточення під Іловайськом, виконувати диверсії під Дебальцевим — він був потрібен. Та коли проявив твердість у питанні легалізації аферистів у себе в частині, коли відмовився покірно виконувати примхи Генштабу - його цинічно і глузливо викинули”, – сказано у зверненні військових.

Шевченка звільнили з посади на початку жовтня 2017 року. На його захист до президента України та міністра оборони написало листи більш ніж 40 офіцерів та старшин центру, але їх було проігноровано.

Раніше Миколаївський окружний адміністративний суд постановив звільнення капітана незаконним, але керівництво Генерального Штабу та Сил спеціальних операцій проігнорувало це рішення, йдеться у зверненні протестувальників.

У результаті Шевченка наказом "змусили попрощатися з бойовим прапором частини", а нещодавно позбавили виплат на існування. Повідомляється, що військовий має важко хвору доньку, що потребує лікування.