Глава Roshen каже, що день обрання Порошенка президентом був найгіршим у його житті. І пояснив чому

Президент і міноритарний акціонер корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський розповів, що найнеприємніший день у його житті був, коли його бізнес-партнера Петра Порошенка обрали президентом

Про це він заявив в інтерв'ю "Новое время".

Він пояснив, що тоді зрозумів, що тепер йому доведеться виправдовуватися, як заробили на цукерках.

"Коли мого бізнес-партнера обрали на цю посаду, це був найнеприємніший день у моєму житті. Тому що я зрозумів: тепер мені треба виправдовуватися, чому ми заробили гроші на цукерках", - пояснив глава Roshen.

Він також додав, що компанія процвітала і раніше, коли Порошенко не був президентом. Однак, за його словами, зараз всі починають забувати про це.

"Коли Порошенка вибрали президентом України, я одразу зрозумів: у нас почнуться проблеми. Так воно і вийшло. Я був одним з тих людей, хто був вкрай не радий тому, що Порошенко став президентом", - додав Москалевський.

Зазначається, що корпорація Roshen входить в топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. 

Порошенко є кінцевим бенефіціарним власником групи Roshen. Після вступу на посаду глави держави він найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак "у зв'язку з відсутністю покупців" у січні 2016 року президент заявив про підписання договору про передачу кондитерської корпорації у траст.

У квітні 2016 року інвестиційна компанія ICU заявила про завершення передачі в "сліпий" траст компанії Rothschild Trust частки Порошенка в корпорації Roshen. Він передав свою 85%-ву частку в корпорації в незалежний сліпий траст (blind trust) компанії Rothschild Trust. Банк-управитель трасту має також 4-річну довіреність на переговори про продаж активів. Президенту корпорації Roshen В'ячеславу Москалевському належить 13% через інвестфонд Кондітерінвест, ще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

Згодом Порошенко заявив про те, що не впливає на свої активи в Roshen.