"Колись такий фільм знімуть у Північній Кореї". Внук Сталіна та син Хрущова обурені стрічкою "Смерть Сталіна"

Правнук Йосипа Сталіна, грузинський художник Яків Джугашвілі назвав "нелюдами" творців комедії "Смерть Сталіна"

Про це він заявив в ефірі радіостанції "Говорить Москва".

"Ну чого критикувати якихось "нелюдів"? Ну як можна вважати людиною людиноподібну істоту, для якої смерть є приводом для сміху? Це вже "нелюдь", - сказав він.

Джугашвілі також поскаржився, що сучасна Росія духовно відстає від Північної Кореї.

"Поява цього фільму - це результат не діяльності цих авторів, цих "нелюдів", а скоріше це те, що ми їм дозволили. Кім Ір Сен для цих людей теж є катом і тираном. Навряд чи вони знімуть фільм-комедію про смерть Кім Ір Сена. Але такий фільм обов'язково з'явиться в Північній Кореї, як тільки північні корейці замість справедливості життя нададуть перевагу пожерти і відпочити", - сказав внук Сталіна.

За його словами, росіяни "відмовилися від справедливості, чиїм уособленням був Сталін, який намагався змусити людей жити по справедливості".

"Ми тепер живемо заради пожерти і відпочити", - підсумував він.

Також обурений стрічкою й син Микити Хрущова Сергій, який зараз мешкає в США. Він назвав фільм "знущанням над власною історією".

"Фільм, який представляє собою пасквіль на весь народ і керівництво країни того часу, і зокрема на образ мого батька. Не розумію, кому на руку всі ці знущання над власною історією, та ще руками наших стародавніх і найлютіших ворогів. Від імені родини прошу докласти всіх зусиль для того, щоб ця підла брехня не отруювала почуття людей, які прийшли в кіно як молодих, так і тих, для кого ще свіжа пам'ять про минуле", - написав Хрущов в листі на адресу Мінкульту Росії, яке опублікували російські ЗМІ.

Довідка:

"Смерть Сталіна" - британсько-французька сатирична комедія режисера Армандо Іаннуччі. Вона розповідає про боротьбу за владу в СРСР після смерті генсека ЦК КПРР Йосипа Сталіна у 1953 році. 

Іаннуччі розповів The Guardian, що показував фільм російським глядачам.

"Усі росіяни, яким ми показували стрічку, включаючи пресу, казали як сильно вони насолоджувалися під час перегляду. Вони кажуть дві речі: це смішно, але це правда", - розповів режисер.

В Україні "Смерть Сталіна" вийде на екрани вже 25 січня.