СБУ запобігла замовному вбивству директора комунального підприємства у Харкові

Співробітники СБУ в Харківській області запобігли замовному вбивству директора одного з харківських комунальних підприємств

Про це розповів начальник прес-служби управління СБУ в Харківській області полковник Владислав Абдула, повідомляє "Укрінформ".

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що місцева жителька підшукує в кримінальному середовищі виконавця для вбивства колишнього чоловіка своєї доньки. За скоєння цього злочину жінка пропонувала грошову винагороду у розмірі $10 тисяч. Замовниця поставила завдання видати вбивство за природну смерть, наприклад від зупинки серця.

За його словами, правоохоронці встановили, що мотивом зловмисниці була помста, і "вона також хотіла разом з донькою заволодіти спадком чоловіка".

Співробітники СБУ інсценували скоєння вбивства і надали "докази" замовниці. Організатора злочину було затримано під час остаточного розрахунку з "виконавцем".

Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 п.6, 11, 12 ст.115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за замовленням за попередньою змовою групою осіб) КК України з санкцією до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.