У Румунії затримано екс-очільника "Укрспирту", якого звинувачують у вбивстві та розтраті державних коштів

Співробітники Генпрокуратури, СБУ та Нацполіції затримали 7 учасників злочинної організації, яких звинувачують у розтраті державних коштів та численних замахах на вбивство

Про це заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін, передає "Інтерфакс-Україна".

У Румунії затримано колишнього генерального директора держпідприємства "Укрспирт" Михайла Лабутіна. Його підозрюють у розтраті грошових коштів вказаного державного підприємства на загальну суму понад 261 млн гривень та порушення статтей кримінального кодексу "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", "Ухилення від сплати податків", "Погроза або насильство щодо журналіста", "Вчинення злочину групою осіб" та "Службове підроблення".  

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що разом із Лабутіним затримали ще 6 активних учасників злочинної організації. Стосовно всіх затриманих судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

За результатами розслідування встановлено, що учасники злочинної організації вчинили особливо тяжких злочинів, серед яких: умисне вбивство радника директора ДП «Укрспирт», замах на умисне вбивство заступника керівника ДП "Укрспирт", замах на умисне вбивство з використанням протипіхотної міни президента однієї із спортивних федерацій, замах на умисне вбивство з використанням саморобного вибухового пристрою приватного підприємця.

Крім того, встановлено, що учасники зазначеної злочинної організації планували вчинення умисних вбивств інших осіб, серед яких і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Читайте також: Чому “Свобода” не хоче віддавати “Укрспирт”