Уряд доручив перевірити подання на звільнення Насірова

Кабінет міністрів направив подання на звільнення відстороненого очільника ДФС Романа Насірова на перевірку до Національного агентства з питань державної служби

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє "Укрінформ".

"Є подання міністра фінансів щодо голови ДФС. Ми направляємо це зараз на вищий корпус державної служби, відповідно до закону", - наголосив він.

За словами Гройсмана, закон передбачає наступну процедуру: внесення подання до держслужби, держслужба вносить подання уряду, а уряд ухвалює рішення. 

Зазначимо, 17 січня міністр фінансів Олександр Данилюк порушив питання про звільнення Насірова через подвійне громадянство, що було підтверджено Британією. Гройсман тоді відповів, що чекає від Мінфіну офіційне подання, після чого Насіров буде звільнений.

18 січня Міністерство фінансів направило уряду подання про звільнення Насірова. Як вказується у поданні, підставою для цього стала інформація, отримана від посольства Великої Британії в Україні про наявність у Насірова громадянства Британії. 

Насіров, у свою чергу, заявив, що вважає незаконною ініціативу  Данилюка щодо його звільнення. Через це він подав до ГПУ заяву про вчинення злочину Данилюком.