Львів'янин створив підпільний міні-завод з виробництва кави відомого бренду, яку потім продавав в кількох областях

У Львові правоохоронці викрили та припинили роботу потужного міні-заводу з виготовлення фальсифікованої кави відомого бренду

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Львівській області.

45-річний львів'янин облаштував виробництво у власному домогосподарстві на другому поверсі будівлі, куди потрапити можна було лише ліфтом.

Потужність міні-заводу сягала тисячі пачок кави на добу.

Фальсифікована продукція відвантажувалась з цеху у Львові, а збут проводився через підставних осіб в іншому регіоні України, де зловмисник організував так званий "офіс продаж".

Підроблена кава розповсюджувалась на оптових ринках Львова, а також у мережі невеликих торговельних закладів західного регіону. Робота з клієнтами також проводилась через інтернет.

Під час обшуків поліцейські вилучили обладнання для виробництва та пакування кави, понад 19 тис. упаковок готової до реалізації продукції, майже 100 кг сировини, паперову тару, а також 17 тис. грн, виручених від незаконної діяльності.

Чоловіку повідомили про підозру у скоєнні кримінально правопорушення за статею "незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару". Санкція статті передбачає покарання штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Представники торговельного знаку кави в Україні підтвердили, що їм завдали значних збитків від незаконного виробництва фальсифікованої кави.