МЗС закликає Росію до створення зони безпеки вздовж кордону на Донбасі

У МЗС розчаровані тим, що Росія продовжує блокувати доступ місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску на Донбасі "Гуково" і "Донецьк"

Про це заявила прес-служба МЗС України. 

МЗС висловлює глибоке розчарування позицією Росії, яка вкотре заблокувала розширення мандату місії спостерігачів ОБСЄ на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольовану Україною території Донбасу. Повідомляється, що мова йде про два російські пункти пропуску "Гуково" і "Донецьк". 

"Такі дії свідчать про намір Кремля продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання, регулярних військ, найманців, підтримки терористичної діяльності на території України. У цьому зв’язку, приєднавшись до консенсусу щодо рішення, делегація України в ОБСЄ виголосила відповідну інтерпретуючу заяву", - йдеться у повідомленні прес-служби. 

МЗС закликала Росію до неухильного виконання взятих на себе зобов’язань в рамках Мінських домовленостей, зокрема щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону, а також створення зони безпеки уздовж кордону з боку Росії. 

Вчора на засіданні Постійної ради ОБСЄ було прийнято рішення про продовження мандату місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк", передає "РБК-Україна"