Російські військові займаються контрабандою сигарет в ЄС через Абхазію, - нардеп

Російські військові у Сирії займаються контрабандою сигарет в країни ЄС

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат Ірина Фриз (БПП).

"Розвиток ситуації навколо судна Whisper, що було затримано поблизу Одеси з вантажем контрабанди. На борту знаходилися сигарети марки Mikado. До Японії, зрозуміло, вони не мають жодного відношення. Ця марка випускається в Йорданії. Продаються вони переважно в Ірані та Сирії. Whisper віз вантаж з окупованої Ачамчіри (Абхазія), де знаходиться російська військова база", - написала нардеп.

За словами Фриз, російські військові з Сирії перевозять сигарети контрабандним шляхом до окупованої Абхазії, а звідти - до Європейського Союзу.

"Існує вірогідність того, що в окупованій Абхазії виробляється підробка йорданських сигарет. Втім, причетність російських військовослужбовців (як мінімум з Очамчіри) до контрабанди фальсифікату до ЄС важко спростувати, як і факт використання окупованої території для виробництва фальсифікату", - наголосила вона.

Нардеп підсумувала, що російські окупаційні сили в Очамчірі займаються контрабандою підакцизних товарів до ЄС. Вона додала, що якщо б екіпаж Whisper не зламався в Україні, то ця контрабандна схема так і залишилася б невідомою.