Російського військового-диверсанта Агєєва засудили до 10 років тюрми, - адвокат

Суд визнав винним у тероризмі російського військовослужбовця і диверсанта Віктора Агєєва та засудив його до 10 років позбавлення волі

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Віктор Чевгуз.

"Сьогодні (25 січня, - ред.) росіянин Агєєв Новоайдарським районним судом Луганської області засуджений до 10 років позбавлення волі. Вчора у кримінальній справі Агєєва закінчилося судове слідство і відбулися судові дебати", - розповів Чевгуз.

Адвокат повідомив, що Агєєва звинуватили у бойових діях на боці терористичного угруповання "ЛНР". Також росіянину звинуватили в незаконному зберіганні та носінні вогнепальної зброї і боєприпасів.

За сукупністю злочинів, прокурор просив засудити Агєєва до 12 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна.

Адвокат вважає, що покарання у вигляді 10 років позбавлення волі є "надмірно суворим". Чевгуз заявив, що оскаржуватиме цей вирок.

"На думку захисту, запропонована прокурором кваліфікація "участь у терористичній організаці" є помилковою. І хоча суд і погодився в цій частині з прокурором, ми оскаржимо цей вирок і з питань кваліфікації, і в міру покарання", - написав він.